Hinduizam > Ostalo

Suncarenje (suncana yoga)

(1/4) > >>

Bodhisattva Mahadeva:
Na Rubu Znanosti 2011-03-18 Sungazing tri godine kasnije.avi

Fazlija:
Dobra i pregledna domaca stranica: http://sungazing-hr.org/

Aparigraha:
Zna li neko (gde mogu procitati, i da li na internetu uopste postoji) nesto vise o dojiljama iz Rusije koje ne uzimaju/ne konzumiraju nikakvu vrstu hrane, a koje je samo spomenuo postovani gospodin Hira Ratan Manek? Unapred hvala.

Aparigraha:
Shvatila sam da ipak ne treba ustajati pre suncevog izlaska, bas kao sto je rekao Manek. Imunitet slabi. Eh, da sam ga ranije poslusala...Steta, a bas sam mislila da mi dan moze duze trajati.

Fazlija:
Ne znam kako u buddhizmu, ali u yozi se preporucuje ustajanje malo prije zore. Tako jedno 45-60 min. prije svitanja. Potom prvo ide kupanje, pa zatim malo uvodnih duhovnih djelatnosti poput pjevanja kirtana, plesa i tako. I onda nekako bas oko samog svitanja zasjest' u meditaciju (kratko, ne duze od pola sata). Pa nakon nje asane i ostale vjezbe (surya namaskar, tandava i sl.) i onda masaza, relaksacija pa na dorucak.
Kaze se u drevnim yoza spisima da je najpogodnije vrijeme za du'ovnu praksu onih sat i pol' koji pocinju s 45 min. prije izlaska sunca i traju do 45 min. nakon izlaska sunca. U tom razdoblju je najbolje obaviti sve ovo gore navedeno. I tako pocinju sve hramske sluzbe u hinduistickim hramovima, i dnevni rasporedi u yoga ashramima. Tako pocinju najcesce i programi na yoga seminarima.
 :joga:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju