DobrodoŇ°li > O forumu

Gosti, Captcha - uprosttiti, Srednji put = most...

(1/1)

w381:
'-' Gosti
  Kako bi bilo da se site otvori prema gostima. Pa i ovaj forum. Tj. da registracija nije uslov za pristup.

'-' Captcha
  Na obrazcu za registraciju, mozzda bi prostiji bio svrsishodniji, Napr kao Halo Oglasi.  ( 3+4=? )
 
'-' Razlozi su valjda jasni ( promocija site-a i Budizma)

Srednji put = most.
  Kako bi bilo da se terminu SP pridoda znaccenje MOST (izmedju religija i ateizma)?
  Budizam, ako dobro razumeo, jeste religija, ali i filozovija. I to u meri, da kad dodje do izumiranja religija, Budizam mozze da opstane kao filozovija, sa celokupini sadrzzajem.

  Klasiccne religije, kao Hrisscyanstvo, Islam, itd verovatno cceka opasnost od odumiranja. Kao primer navesscyu Kanadu, gde je nedavno objavljeo da Anglikansku religiju cceka gassenje za manje od pola veka.  Druge cye mozzda potrajati joss i pet vekova, ali dugovekovno posmatrano, ne mogu opstati. Barem ne ovako sa krutim dogmama.

  No danas su religije joss jake dok je ateizama joss uvek priliccno prikriven. U SAD puno judi krije da su ateisti, jer je je religiozna sredina u kojoj zzive "besna" na njih.  Budizam bi mogao da ponudi most izmedju ove dve opcija.

  Uzmite moj primer. Ja sam bio ateista od devete godine do sedamdesete. A onda sam prihvatio budizam samo da bih mogao kvalitetnije komniciati sa relgizionim ljudima. Ustvari i uglavnom sluzzbencima relgija (popovima). Verujte, sasvim je drugacciji body speaking popova kojem kazzem da sam ja Budista no ono pre kad sam govorio da sam ateista.

  Mnogo davno, ali glavni pop u crkvi Sv. Marka u Beogradu, djipio je sa stolice k'o oparen kad sam rekao da sam ateista i izbacio me iz prostorije. (Na zaprepasscyenje mladjih popova, ali ....) Apsolutno sam siguran da bi njegova pamet sasvim drugaccije i gotovo prijateljki reagovala da sam vecy onda otkrio Budizam.

  Dakle, moj jedini razlog ssto sam prihvtio Budizam je taj most ka relgioznim funkcionerima. Obiccni ljudi, vernici, ne zameraju nekom ssto je atesit. Jer mozzda i visse od 50% njih u susstini je ateisticckio orijentisano ali eto necye to da komplikuju eksplicitnim izjassnjavanjem.  Sliccno kad muzz i zzena upropaste svoj brak do te mere, da svako ima svoje "sa strane", ali eto ostaju u formalnoj i fizicckoj zajednici zbog dece.

  ((Evo sad vidim i ovde klasiccni captcha. Aj'de pogledajte kako to rade Halo oglasi. Pa joss i potvrda harmonije. Ne valja vam to nissta. Aj' onda probajte otvoren forum, tj bez ikakvih ograniccenja, za goste, bez captcha itd. Pa ako ne valja zatvoite. Ja cy mozzda probati joss jednom dva puta, ali tri necyu. Evo me upozorava da nisam dobro uneo slova. ))

Fazlija:

--- Citat: w381  Avgust 02, 2014, 03:20:24 --- Uzmite moj primer. Ja sam bio ateista od devete godine do sedamdesete. A onda sam prihvatio budizam samo da bih mogao kvalitetnije komniciati sa relgizionim ljudima. Ustvari i uglavnom sluzzbencima relgija (popovima). Verujte, sasvim je drugacciji body speaking popova kojem kazzem da sam ja Budista no ono pre kad sam govorio da sam ateista.
--- Kraj citata ---

Budizam bi mozda mogao da ponudi licni mir onome tko ga upraznjava, bez obzira na sve one koji ga ne upraznjavaju. Sta ce ti most s onima koji gore, gasi svoj vlastiti pozar.

Uh, samo zato da postanes budista?! Pa mogao si im reci da si npr. shintoista, ako je samo stvar u tome da te ljepse prime.

Uh, sta bi Buddha na to rekao... u sedamdesetoj, a jos bi se prepirao s drugima. Gasi svoj vlastiti pozar. Pusti druge. Ima ona jedna sutta o zmiji - mozda se Prvi Patrijarh smiluje pa je prikaci tu negdje da je sada ne trazimo - gdje Buddha kaze da je ucenje kao zmija. Neki je ispravno prime iza glave, njima zmija nista ne moze. A neki je prime za rep, pa se zmija okrene i izujeda ih. Tako i ucenje. Ako ga koristis za prepiranje s drugima, a ne za oslobodjenje sebe, samo ces sebi stetu napraviti.

Ili kao sto bi to rekli nasi poznati budisti iz Bosne... Ovo ti je brate lose da ne moze gore ...

kondanja:
za Fazliju:

ko ti je bre, Prvi patrijarh? I kakva ti je to terminologija?

Pozdrav

Fazlija:

--- Citat: w381  Avgust 07, 2014, 17:38:25 ---za mene je Isus drugi Buda.
--- Kraj citata ---

Pa da, vuce tebe nesto u crkvu, vidim ja :) [size=78%]Ne rece li da si ateist?[/size]--- Citat: w381  Avgust 07, 2014, 17:38:25 ---- Velike Religije su u logicckoj krizi. Njihov Bog i savremena Nauka se
iskljuccuju. Ne bass otvoreno i jako, ali vreme ne ide na ruku tim Religijama.
--- Kraj citata ---

To sigurno.


--- Citat: w381  Avgust 07, 2014, 17:38:25 ---Mostovi bi mozzda i ubrzali rasscyenje.
--- Kraj citata ---

Eto lijepe zanimacije za dokone ljude... da svojim glavama tudje gloginje maltimo :D

--- Citat: w381  Avgust 07, 2014, 17:38:25 --- Ako nekog bass zanimaju moje misli neka me kontaktira na email
--- Kraj citata ---


Na ovom forumu se bas takvi skupljaju  :D

Fazlija:

--- Citat: kondanja  Avgust 10, 2014, 08:47:25 ---ko ti je bre, Prvi patrijarh? I kakva ti je to terminologija?

--- Kraj citata ---


Bogohulnice! Ko te bre du'ovnom naukom hrani?

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju