Hinduizam > Ostalo

Ayurveda

(1/1)

Fazlija:
Ayurveda - Art of Being je odlican dokumentarac koji nas vodi kroz pravila i pristupe lijecenju drvene indijske znanosti ayurvede (znanja o dugom zivotu) kroz prikaz rada Brahmanande Swamigala i drugih vodecih (uglavnom juzno) indijskih ayurvedskih lijecnika. Osim tradicionalne farmakologije, zasnovane na biljkama, kovinama i mineralima, dokumentarac prikazuje i druge nacine ayurvedskog lijecenja kao sto su kupke, uljne masaze, marma-terapija (indijski oblik akupunkture) i sl.


Mozda je najdojmljivija scena cijelog filma ona u kojoj Brahmananda Swamigal uzima elementarnu tekucu zivu za vrijeme svojeg popodnevnog caja. Naravno, elementarna ziva je vrlo otrovna, ali u ovom slucaju je uzeta s preljevom ayurvedskog biljnog soka i kao takva je postala neotrovna. U takvom obliku se uzima kao snazan prociscac tijela. Swamigal nam u svojoj ordinaciji nakratko pokazuje i elemntarnu zivu na sobnoj temperaturi, sto je takodjer potuno neobjasnjiva pojava za suvremenu znanost.

Sati:
Zanimljivo mi ovo da i Indijci imaju svoj oblik akupunkture.
Čime bodu? I jesu mesta ista kao i kod Kineza?

Fazlija:
Ne bodu, nego pritiscu prstima na marma-tocke. Uzme covjek kozu, stisne je i iskljuci joj zadnje noge. Onda je opet stisne, ukljuci joj zadnji pogon  :ok  Pogledaj, isplati se, jako dobar film!

Fazlija:
Najgledanija HTV emisija Na rubu pameti donosi prilog o našim domaćim ayurveđanima...

Fazlija:
Jos malo o Ayurvedi kod Krese Misaka - AYURVEDA I AUTOIMUNOLOSKE BOLESTI

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju