Budizam > Theravada

Odg: Budističke grupe na brdovitom Balkanu

<< < (2/4) > >>

Aleksandarr:
Da. Podrska preko neta je odlicna. Medjutim ziv covek je ziv covek. Susret uzivo ne moze nista da zameni. Imam neke probleme sa zdravljem. Tako da nisam u nekoj kondiciji. Meditacijom se dovodim u red polako. Tako da cim osetim da sam spreman za taj put dolazim. Mada me vise privlaci divljina od urbanih predela. A koncerti me vise ne interesuju. I ako sam roker bio. To je proslo. Samo sto veca divljina to bolje.  :to

Fazlija:
U tom pogledu su meni najbolja iskustva pri odlascima na visednevne seminare. Tada mozes pricati s iskusnim redovnicima koji godinama vec rade meditaciju. A nakon seminara opet povratak u divljinu. Evo, ja bas odoh na planinu... pa se citamo drugom prilikom :)

Aleksandarr:
Visednevni seminar mi je ideal kome treba teziti. Nego to mora da sazri u meni. Odlucnost da odem na seminar. Da se malo saberem i nadam se da cu biti spreman! Planina je uvek dobra stvar.  :to

Fazlija:
Nemoj cekati da ista sazrije, niti da se saberes... kad objave da je seminar, odmah se ubaci na listu sudionika. Nema druge. To je kao kada bi bolestan covjek rekao, lose mi je, posjetit cu ljekara kada mi bude malo bolje, ne mogu ovakav doktoru na oci...

Na seminaru je potpuna sloboda narodu... nista ne moras, mozes cijeli dan da spavas u sobi. Ako dodjes na meditaciju, vrlo si dobrodosao, ako se ne pojavis, nitko te nista ne pita. Uostalom ionako svi sute :) Prikljcujes se ritmom koji tebi odgovara... Meni su osobno na seminarima dvije stvari najudarnije: prilika da se dugo sjedi i meditira, i prilika da razgovaras sa uciteljima ako ti nesto nije jasno.
 :joga:

Fazlija:
Aha, vidi ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=6HsWZkzMYNE

Izgleda da zenovcima ide sasvim dobro. Vec 2 monaha djeluju u Srbiji. Znate li nesto vise o tome, druzite li se kada s njima?

:joga:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju