Autor Tema: O taoistickoj alhemiji  (Pročitano 2879 puta)

Маслачак

  • Gost
O taoistickoj alhemiji
« poslato: Oktobar 02, 2016, 14:06:59 »
Таоистичка алхемија није баш савршен систем духовног развоја - као што мислите, али је прилично добар. Стари Кинези знали су тајне о постанку и функционисању човека на сва четири нивоа људског постојања вековима пре, него су оне постале познате осталим народима света. Делови тих знања сачувани су у многим списима, која су и даље недоступна јавности.

Ово свакако није без разлога, јер се у њима налазе описи процеса духовног развоја за које би многи дали све своје богатство, само да за тренутак завире у њих. Кинези пак та знања својих духовника-таоиста чувају далеко од очију света.

Разлози за такв њихов присуп томе сасвим сигурно нису егостичке природе, иако Кинези - као уосталом и већина народа широм света, прилично држе до својих националних интереса. Разлози скривања таоистичких списа требате тражити у њиховом оправданом страху од злоупотребе тих знања, од стране оних који држе све конце моћи на планети Земљи. Из тих и само тих разлога, Кинези љубоморно чувају знања до којих су дошли њихови таоистички духовници.

Требате знати да је таоизам настао као нуспродукт оних тао-духовника који су бавећи се сопственим развојем постали Бесмртници - они који су досегли Просветљење. Из њихових записаних искустава настао је таоизам као врста филозофског поимања света и таоизам као религија за оне који нису имали жељу да се дубље баве узроцима и потрагом за сврхом постанка људске врсте и Универзума. Попут вас, многи ће се у научно-мисаоној фази свог духовног развоја бавити таоизмом и тајнама духовног развоја које се крију у њему, што свакако није наодмет, јер сваки пут који истражите, а који вам не омогући приступ пољу духовности, представља још један пут мање који вас одваја од контакта са вашом Душом. Када до њега дође, тада се ваша потрага завршава, а започиње ваш духовни развој кроз пут који је креиран само због вас.

Духовне Енергије Универзума


Као повод за каналисање које сте управо прочитали  - а које смо каналисали пре неких 10-ак минута, било je наше размишљање о одговорима која смо дали на ваша питања о таоизму. Током трагалачке фазе нашег духовног развоја и сами смо се бавили проучавањем таоизма, и морамо признати да нам је од свих система које смо проучавали, он некако навише одговарао. Уосталом, уколико нисмо спречени, свако јутро одвежбамо комплетну таи чи форму (леву и десну), сматрајући то добрим начином да започнемо дан.

Таи чи је систем вежбања који вас преко физичког тела води ка доживљају енергија вашег енергетског система, да би као циљ имао спонтану обнову везе са вашом Душом. Након тога, ваш развој водиће Душа, као ваш највернији пријатељ и учитељ.