Budizam

Saṃsāra => Slobodnim stilom => Temu započeo: Fazlija Avgust 13, 2010, 09:57:38

Naslov: Mirisni stapici
Poruka od: Fazlija Avgust 13, 2010, 09:57:38
Vjerovatno ste se pitali koji su najbolji mirisni stapici na trzistu? E pa mogu vam reci da je ova indijska tvrtka no.1 u svijetu i sire (njihov miris zadite i u nekoliko astralnih svjetova u okolici):

http://www.padmini.com/ (http://www.padmini.com/)

Njihovi su proizvodi vrlo rijetki na trzistu, cak i u Indiji, jer proizvode u vrlo ogranicenim kolicinama i po vrlo tradicionalnim recepturama, uz koristenje izvornih i prirodnih sastojaka. Uglavnom, ako zelite osjetiti kako su mirisali stapici i u Buddhino vrijeme, ovo je pravo mjesto, jer ova tvrtka nije mijenjala recepture od antickih vremena.

Porucite rubriku Products i uzivajte makar u slikama, pri cemu vam osobito skrecem paznju na rubriku Dhoop Sticks i proizvode Padmini Dhoop i Padmini Superfine koji su barem za mene njihovi ponajbolji tradicionalni proizvodi.

Ovaj proizvodjac snabdijeva izravno razlicite yoga ashrame i hramove u Indiji najfinijim mirisinim stapicima pa je njegove proizvode vrlo tesko naci u maloprodaji cak i u Indiji. Imam tu srecu da ponekad izravno od odredjenih tantrickih krugova iz Benaresa dodje po koja kutija Padmini stapica i do mene pa vam ovog proizvodjaca preporucujem na temelju osobnog iskustva. Ako vam se desi da negdje lutajuci po bijelome svijetu slucajno naletite na njihove proizvode - kupujte ih odmah, jer to je najbolje sto mozete naci od tradicionalnih mirisa Indije!!!
 
Naslov: Odg: Mirisni stapici
Poruka od: Sejmyo Februar 03, 2011, 15:59:07
Ja koristim ovaj Kobunboku (http://www.baieido.co.jp/shouhin/kobun01/index.html), pošto je isti koji centar koristi. Nije previše jak miris a gori tačno 30 minuta tako da je u isto vrjeme i moj tajmer.  :)
Naslov: Odg: Mirisni stapici
Poruka od: Aparigraha Februar 03, 2011, 16:22:01
Ja ove:
http://www.hemincense.com/prod.html (http://www.hemincense.com/prod.html)


Gore oko 55 min. I meni su tajmer  :) Ne koristim ih svaki put, jer bi me to dovelo do bankrota  :zeleni:
Naslov: Odg: Mirisni stapici
Poruka od: Fazlija Februar 05, 2011, 22:58:15
Ja kurim samo Padmini Dhoop i Superfine  :ok  Razmisljao sam cak i da jedno pakovanje Padmini Dhoopa jednom posaljem Buddhistickom theravada drustvu Osrednji put iz Novog Sada... ali nisam smogao toliko samokontrole, nesebicnosti i darezljivosti... nikada.