da, slažem se, ljudi iz dosade zaista rade razne gluposti.
Stalno bi da smo u nekom pokretu, fizičkom ili mentalnom, samo da se ne zaustavimo ni po koju cenu. Jer zaustaviti se to je kao umreti, čini nam se. Stalno u potrazi za prijatnim i bekstvu od neprijatnog. A dosada je zapravo ona treća vrsta osećaja ni-prijatni-ni-neprijatni, koji se vremenom, ako smo nepažljivi, pretvore u neprijatan osećaj, dosadu.
U principu bi mogao preživeti i u narodnjačkom klubu i u diskoteci. Nije u tome problem. Ali se pre ili kasnije zapitaš, šta ću ja ovde? Samo da bih sebi/drugome pokazao da mogu i tu biti, a kao isključio sam se?
A možda je bolje zapitati se imam li nešto pametnije da radim umesto da naklapam svaki dan isti krug tri-četiri teme:
politika-seks-sport-lova-politika-seks-sport-lova-politika-seks-sport-lova-politika-seks-sport-lova...
da li me to zaista usrećuje, čini mudrijim, smirenijim, sa više razumevanja za sebe i druge, ili sam tu samo zbog društva, zbog prijatelja, koji vide da se sa mnom nešto dešava i već me čudno gledaju, a i ja vidim šta se sa njima dešava, ali kako prekinuti sa ljudima koje znam godinama? Teška dilema kroz koju smo svi prolazili kad smo pokušavali da krenemo nasuprot inerciji ovoga sveta. No, to je čudno, makoliko se trudio, kad jednom zagrizeš jabuku znanja, stvari više nikad ane mogu biti iste kao što su bile. Trn se zabo u nogu i bocka kud god da kreneš...