Sati,
previše si se zabrinuo za mene, suviše me čitaš između redova ili iz drugih svojih motiva.
Smatram da su svi na ovom forumu upasake ili se bar takvima smatraju. Sex iz zabave nije
dopušten ni neoženjenim sljedbenicima, prema tome, nema nikakve prepreke, da to jednako vrijedi i za oženjene.
Slažem se i nemam ništa protiv.
Ali šta se konkretno podrazumijeva pod "sexom iz zabave"? Ili, drugim riječima, šta konkretno znači biti umjeren/odmjeren u sexu? Pa, svako je milovanje uvijek već pomalo igra, zabava...?
Ako monasi trebaju "rušiti most", šta onda mi treba da radimo: da ga što više zaobilazimo!?..., prelazimo njime što opreznije!?..., ili, da ga transformiramo (ako je ikako moguće) u oblik mentalne komunikacije, pažnje, ljubaznosti, dobronamjernosti, saučešća (empatije), suradosti!?... - ali hoće li nas to onda riješiti i tereta spolne napetosti ? ("sperma mu udarila u glavu!", kažu) - i opet se vraćam na početak svog pitanja.
Ili - ovako: hoću da znam, zna li netko: Da li meditacija uspješno transformira i spolnu napetost kao i mnoge druge stvari, pa onda i čitavo to pitanje "spolne napetosti" čini i potpuno nevažnim i pretencioznim? A ako to nije tako, koja su, ima li drugih rješenja?
Je li rješenje, možda u postizanju optimalne mjere, najboljeg omjera (i po količini i po kvalitetu) između, ipak, nužnog "prelaženja mosta" i razvijanja "mentalne komunikacije"?
Svako dobro i pozdrav