Kada se robovi krenu oslobadjati ne ide sve glatko i lako, a niti njihovi donedavni gospodari im ne pohrle pomagati u tome. Povijesno NE Grcke MMF-u je epohalan dogadjaj za Evropu, potpuno usporediv s jugoslavenskim NE staljinizmu. Kao sto je Titovo NE Staljinu oznacilo svojevrstan pocetak krize komunizma (slijedile pobune u Madjarskoj, Cehoslovackoj, Poljskoj, i konacan pad Berlinskog zida), tako je ovo najava dolaska vala progresivnog socijalizma u Evropu (iz Juzne Amerike).
U antologijskom dokumentarcu The Take (preuzimanje tvornica od strane radnika) kanadske antikapitalisticke autorice Naomi Klein, koji smo vec preporucivali na ovoj temi, jedan anonimni Argentinac kaze: Argentina je buducnost svijeta, ono sto mi prolazimo sada (izjava od prije 10-15 godina) ceka i vas. Citaj, kriza kapitalizma i pocetak promjene. Ta se promjena pocela dogadjati u Grckoj, a uskoro ce je slijediti Portugal, Spanjolska i druge zemlje izlozene krizi u koju ih gura kapitalizam.
Nemojte ocekivati da ce mediji u kompradorskim pseudo-kapitalistickim banana drzavicama kao sto su Srbija i Hrvatska davati svojem narodu objektivnu sliku dogadjaja u Grckoj. O dogadjajima na Islandu ili u Baskiji da i ne govorimo. Vijest s tih strana se potpuno blokiraju. Republika Agrokor (ups, oprostite, htjedoh reci rep.Hrvatska) zeli da njezino stanovnistvo sretno gleda turske sapunice, a ne da razmislja o krizi i radikalnim mjerama izlaska iz nje. Zato filtrirani mediji sada objavljuju samo izjave protivnika promjena u Grckoj.
Jedan beznacajni politicki klaun koji trenutno vodi grcki PASOK-a, socijal-demokratsku stranku koja je potpuno pometena na izborima, a koja je preko 40 godina bila jedna od dvaju vodecih politickih snaga, sada daje izjave protiv politike nove vlade i HRT ga prenosi gotovo svako vece. To je lik kojem grcki narod nije dao niti toliko povjerenja da predje izborni prag. Takve likove prenosi drzavna televizija Republike Agrokor svojim potrosacima. Dok u njezino ime drzavom upravlja isti takav hrvatski socijal-demokratski kalun poznat po svojim izjavama da pobornik liberalnog kapitalizma?! Nase kompradorske pseudo-elite jos ne shvacaju da im se sprema Grcka i potpuna politicka marginalizacija.
I meni je potpuno jasno da vecina ljudi sve to prati vrlo povrsno. Jednako kao sto je jedna anketa poznatog njemackog tabloida Der Bild s konca 80'tih provedena u (tadasnjoj) Zapadnoj Njemackoj pokazala da preko 85% zapadnih Njemaca misli da bi se dvije Njemacke jednom trebale ujediniti, dok je u isto vrijeme jednak broj ispitanika na pitanje "kada bi se to moglo dogoditi" zaokruzio odgovor "ne za mojeg zivota" - a Zid je pao za manje od 2 godine - tako shvacam da niti mi sada nemamo bas jasnu sliku sto se sprema. Pa ipak, usporedjivati socijalne promjene koje se valjaju u Evropi i svijetu s nasim nazadnjackim nacionalistickim ludovanjem iz devedesetih (?!) to je meni (kao ovlastenom strucnjaku za hinduizam na ovom forumu) isto kao izjednacavati Buddhu sa... Srila Prabhupadom, u najmanju ruku...