Autor Tema: PADAJ SILO I NEPRAVDO -- teme o socio-ekonomskom oslobodjenju  (Pročitano 51890 puta)

Fazlija

• Član
  • Pol: Muškarac
Odg: PADAJ SILO I NEPRAVDO -- teme o socio-ekonomskom oslobodjenju
« Odgovor #75 poslato: Maj 16, 2011, 18:43:16 »
Odlicno  :ok

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #76 poslato: Maj 28, 2011, 05:46:55 »
"Fluoridizacija je najveća naučna prevara u ovom stoljeću"
Fluor se prvenstveno koristi radi mentalne kontrole ljudi zbog svog dejstva na hemijske procese u mozgu, odnosno, njegovog štetnog djelovanja na epifizu kod koje uzrokuje kalcifikaciju. Čini se da epifiza omogućava potencijalnu vezu čovjeka sa duhovnim aspektom Svega Što Jeste, odnosno, višim ravnima postojanja. Bez nje, on može da vidi samo materijalne aspekte kako samog sebe, tako i svega ostalog, te se tako i ponaša u skladu s tim. 

Tako je fluor jedna od supstanci koje izazivaju i održavaju čovjekovo duhovno sljepilo.

http://www.galaksija.com/fluor.htm
Ne, gospodine! Nisam prosvetljen. Ali sam prilično eliminisan! (Ananda Mangala Mahanayakathera)
ekaggata jit

fortytwo

• Punopravni član
  • paper is the new internet
« Odgovor #77 poslato: Maj 28, 2011, 09:45:02 »
Ne znam za duhovno slepilo, ali znam da je masa doktora rekla da se dodavanje fluora u vodu, navodno zuba radi, kosi sa principom da ne postoji jedna dijagnoza za sve ljude, pa ni jedna količina fluora (ili bilo čega drugog) koja svima jednako odgovara - i starima i mladima i zdravima i hronično obolelima.
Death is as close as our breath. - Ajahn Chah

Fuji

• .
  • Punopravni član

kondanja

• Član
« Odgovor #79 poslato: Maj 29, 2011, 08:21:38 »
...Krishnamurtija redovno isčitavama/izgledavam/studiram kao i Veljačića kao i Pali kanon... pozdrav
Plemeniti hvali ubijanje bijesa - sa njegovim slatkim vrhom i otrovnim korijenom - jer ubivši ga u sebi kajanja nemamo. (Sn 1.71)

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #80 poslato: Maj 29, 2011, 10:43:14 »
Prva knjiga koju sam preveo bila je Krišnamurtijeva Neophodnost promene  :ok

Fuji

• .
  • Punopravni član

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #82 poslato: Maj 30, 2011, 06:36:15 »
 :alal

P.S. Danima su helikopteri obletali nenormalno blizu iznad nase kuce. Nakon toga su nam se svima zapusile usi i nosevi, boli nas zeludac, svrbe oci, glavobolje, od tog dana cak je i voda iz bunara postala peskovita. Pre njih toga nije bilo. Eto im rezultati njihovog testa in vivo, ako je to bio cilj. Slucajnost ili ne? Ma neee, mozda su usput samo nadgledali gdina Mladica  :zeleni:
Ne, gospodine! Nisam prosvetljen. Ali sam prilično eliminisan! (Ananda Mangala Mahanayakathera)
ekaggata jit

Fazlija

• Član
« Odgovor #83 poslato: Maj 30, 2011, 17:19:33 »
S jedne strane su vrlo u pravu ovi iz proglasa. Sve su to problemi koji postoje, samo mi se nacin njihovog argumentiranja, pisanja i izrazavanja cini malo desnicarskim?! Prave ekoloske organizacije se ne izrazavaju na ovakav nacin. Imaju drugaciju argumentaciju. Cak bi i vizualno drugacije to uredili, stavili bi barem neki web link na kojem se mogu dobiti dodatne informacija. Tesko da bi se neka ozbiljna ekoloska organizacija porucivala svojim podupirateljima da "imaju obavezu ovakav proglas proslijediti" svima koje znaju i imaju se obavezu pojaviti... Da to nije neki cetnicki ekoloski pokret  :smeh A opet s druge strane, takav nacin izrazavanja u ekoloskim gibanjima znaju cesto imati i ljudi koji nisu nuzno desnicari, ali nemaju niti puno iskustva o drustevnom radu i ekologiji opcentio. Ovakav dopis svakako ne bi sastavio nitko tko je godinama sustavno odgajan na ekoloskoj literaturi i tko ima vrlo izravne veze sa svjetskim ekoloskim aktivizmom. U Hrvatskoj se zna desiti da takav nacin izrazavanja imaju ili neki Ustase koji zabriju na spas Domovine  :kez: ili neki priprosti naivni ljudi kojima je puko' film, ali ustvari nemaju puno iskustva u vodjenju ekoloskih kampanja...

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #84 poslato: Maj 30, 2011, 17:26:34 »
Cetnicki  :dsmeh Mislim da je dobro da bar neka inicijativa postoji...Vazno je da se bar prica o ekologiji dok ne uzmu stvar u svoje ruke ovi prosveceniji  :kez:
ekaggata jit

Fuji

• .
  • Punopravni član
« Odgovor #85 poslato: Maj 31, 2011, 00:19:42 »
Zanima me šta mislite o ovim stvarima, koliko su istinite i koliko uopšte vredi baviti se njima..?
 Izgradio sam neki stav razvijanja Svesnosti,prisutnosti(srednjem putu).. al nekako mi se stalno budi neki unutarnji glas koji bi da se bori za dobrobit čovečanstva, i kad kod se upetljam malo dublje u ove priče vežem se za njih i naravno neizostavna patnja se javlja  :tuga .
Vidim da su neki ovde aktivni u obim sverama života dok se drugi drže duhovnog puta,.
Možda dok praksu ne dovedem na neki veći nivo da ostavim ovo malo po strani, pa ću posle videti šta kako..  :ces

Fazlija

• Član
« Odgovor #86 poslato: Maj 31, 2011, 01:17:43 »
Cetnicki  :dsmeh Mislim da je dobro da bar neka inicijativa postoji...Vazno je da se bar prica o ekologiji dok ne uzmu stvar u svoje ruke ovi prosveceniji  :kez:
Te stvari treba raditi vrlo strucno ili propadnu. Kada ih se uhvate nestrucni ljudi s puno strasti a malo znanja i iskustva, to nikada ne uspiju izgurati do kraja. S druge strane su vrlo sposobni ljudi. Vrhunski obrazovani za nase novac, vrhunski placeni nasim novcem, vrhunski umrezeni da nas izvaraju. S njima se mora igrati mnogo drugacije nego mlatiti o zaprasivanju i spasu Srbije. U ekoloskom pokretu Hrvatske sam od 1986. Znam kako se to radi. Ako osporavas neki medjunarodni dokument, onda trebas reci koje tocno clanke osporavas, a ne cijeli dokument itd. Ti mali detalji pokazuju strucnost u pristupu, a strucnost budi vecu nadu u uspjeh. Mada su moje simpatije jednako s ovima koji talambasaju jer im je jednostavno puko' film, ipak bih uvijek preporucio drugaciji pristup.

Fazlija

• Član
« Odgovor #87 poslato: Maj 31, 2011, 01:51:11 »
Zanima me šta mislite o ovim stvarima, koliko su istinite i koliko uopšte vredi baviti se njima..? Izgradio sam neki stav razvijanja Svesnosti,prisutnosti(srednjem putu).. al nekako mi se stalno budi neki unutarnji glas koji bi da se bori za dobrobit čovečanstva, i kad kod se upetljam malo dublje u ove priče vežem se za njih i naravno neizostavna patnja se javlja  :tuga .Vidim da su neki ovde aktivni u obim sverama života dok se drugi drže duhovnog puta,.
Možda dok praksu ne dovedem na neki veći nivo da ostavim ovo malo po strani, pa ću posle videti šta kako..  :ces

Stvari su vrlo utemeljene. Cini se da banda nesto stvarno prska iz aviona. No, to je tesko dokazati. Nema sumnje da farmaceutska industrija sve vise truje ljude itd. No te se stvari rjesvaju slucaj po slucaj. Niti oni ne donesu odjednom zakon o javnom trovanju i varanju ljudi. Gurnu prvo jedan stetan i opasan lijek, pa ako prodje onda jos 5 drugih itd. Isto tako se i bori priotiv njih, slucaj po slucaj. To je dug i strucan posao koji zahtjeva profesionalce, a ne mitingase.

S druge strane mi kao du'ovni ljudi imamo obavezu boriti se protiv drustvene nepravde. Ako vidimo da netko bije stare ljude, pljacka sirotinju, prodaje drogu djeci i sl. necemo samo na tome vjezbati paznju i promatrati sto u vezi toga osjecamo, koje nam se misli javljaju i koji osjeti u tijelu. Takvo ponasanje bi samo ohrabrilo te kriminalce. Zato ta banda kapitalisticka i siri kroz razne svoje pseudo-kulturne medije sliku o duhovnom covjeku kao nekome tko je iznad toga da se uplice u drustvena zbivanja. U kojima oni naravno kolo vode. Istina, pri tome im ljudi poput Dalai lame savrseno idu u prilog ako smijem primjetiti. Nije niti cudo da ga toliko pokazuju u medijima dok u isto vrijeme dogovaraju svoje prljave poslove s kineskim fasistima.

Dakle naprotiv, moralni ljudi se trebaju udruziti i boriti protiv drustvene nepravde. Ali ne bezveze i s emocijama. Nego strucno i organizirano. I onda u tome provoditi svoju du'ovnu praksu. Nema nam druge nego ko' sto bi reko' Krshna: ustaj, bori se, i kroz sve to provodi svoju du'ovnu praksu.

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #88 poslato: Maj 31, 2011, 11:39:58 »
 Fuji, nisam kompetentna kao Fazlija da smem toliko da govorim o tome, jedino mogu reci nesto sto sam na osnovu sopstvenog (i citalackog) iskustva i intuicije (toliko zaboravljene u danasnjem drakonskom racionalistickom svetu) zakljucila. Fazlija je pomenuo nacin Krshnine borbe, a ja cu parafrazirati Ajkove reci - da ne smemo imati strah. Oni se boje nase odlucnosti, hrabrosti, ljubavi, razumevanja za njih, jer oni nisu sposobni da to osete. Oni su okrnjena bica. Oni nikada nece osetiti ljubav. I zato treba imati ljubavi i za njih da bismo ih pobedili. Moraju u nama osetiti duh prvobitnog coveka. To govorim na osnovu sopstvenog iskustva, i sama sam imala susret sa njima. Pokusali su da me povrede i zastrase i u trenutku kada sam im pruzila odlucan otpor, odustali su. I jos ce pokusavati i ja opet necu imati strah. I to je glavno - ne plasiti ih se, jer nas uz pomoc frekvencije naseg straha vuku u svoja podzemlja. Zato samo hrabro u pobede novog doba gde je Buda Vodja i Ucitelj Blazenih.
Pozdrav  :bye 
ekaggata jit

fortytwo

• Punopravni član
  • paper is the new internet
« Odgovor #89 poslato: Maj 31, 2011, 17:49:42 »
Zanima me šta mislite o ovim stvarima, koliko su istinite i koliko uopšte vredi baviti se njima..?
 Izgradio sam neki stav razvijanja Svesnosti,prisutnosti(srednjem putu).. al nekako mi se stalno budi neki unutarnji glas koji bi da se bori za dobrobit čovečanstva, i kad kod se upetljam malo dublje u ove priče vežem se za njih i naravno neizostavna patnja se javlja  :tuga .
Vidim da su neki ovde aktivni u obim sverama života dok se drugi drže duhovnog puta,.

Što se tiče vezivanja i patnje - možda se vezuješ previše. možda za pogrešne ciljeve, možda očekuješ rezultat prebrzo - svašta može da dovede do razočarenja. Ideja da se prvo pozabaviš sobom je sasvim OK, deo tog bavljenja sobom može biti upravo i predostrožnost kod ovih stvari, videti šta je tačno (i precizno) to što dovodi do razočarenja, tj patnje.
Death is as close as our breath. - Ajahn Chah