Poštovani Sati,
evo unaprijed jedan kipić Buddhe, jer znam da ću to učiniti, jer to redovno činim.
Svaka ti čast zbog pokretanja ove teme. Sviđa mi se ova tvoja "akcija" jer ima neke budističke kvalitete:
neposredna je, trenutna je, pogađa u ono što je najvažnije: praksu (ono zapravo što objedinjuje
i teoriju i fiziologiju istovremeno, da se tako izrazim. Moram priznat da sam imao trenutnu teškoću da izrazim ono što hoću da izrazim, iako mi se u početku to činilo sasvim jednostavno, naime, mislio sam reći
ono što objedinjuje teoriju i praksu, ali sam onda primijetio da sam već upotrijebio izraz
praksa i da ga ne mogu ponovno upotrijebiti, itd.,... iako znam, da svima vjerojatno, može biti jasno od prve na što mislim, i da zbog toga baš i nije potrebno svo ovo razglabanje. Ali svejedno sam siguran da zapravo nije tako i da sve ovo o čemu ja trenutno reflektiram nije samo
terminološko pitanje, i da zapravo od rješavanja tih tzv. terminoloških pitanja u vlastitoj glavi i u
iskustvu (opet jedan izraz koji sam trenutno upotrijebio a kojim opravdano nisam zadovoljan!), puno ovisi, zapravo
sve (u smislu budističke prakse i učenja) ovisi.).
Pozdrav