Hvala na linku. Sa velikim sa zanimanjem kliknuo i upiljio se u ekran
Kad ono, uplaši me neka žena što viče
Ne sviđaju mi se ljudi koji viču, misleći da su im tako argumenti jači.
I onda gospođa kaže: "Buda je rekao: 'Ne donosite zaključke. Jer kakav god da doneseš je pogrešan'"!?
Voleo bih da je dala referencu, jer ovakva apsurdna rečenica i to pripisana Budi koliko znam nije ostala zabeležena. Nastala je u njenoj glavi, verovatno kao pogrešna interpretacija onoga što Buda jeste rekao prema Kalama sutti. I, naravno, onda Branislava bez problema nastavi da "donosi zaključke" o Darvinovoj teoriji evolucije, kosmičkom zakonu, Indijcima koji su najpre logičari, pa matematičari, pa tek onda metafizičari itd. itd. Očas zaboravila na Budin "savet" da ne donosi zaključke
I na kraju, generalno ne razumem baš to insistiranje na velikoj bliskosti srpskog sa sanskritom. Kao da svi ostali indoevropski jezici oskudevaju u tim bliskostima i sličnostima. Naravno, one su mnogobrojne ne samo između ta dva jezika, već između svih ostalih koji pripadaju tog grupi. Zato joj i pripadaju. I onda gospođa Branislava do kraja emisije na osnovu te po njij izgleda unikatne sličnosti pravi čitavu mitologiju o nekakvoj specijalnoj bliskosti između Srba i Indijaca, ko god oni bili. Po sistemu nas i Rusa 300 miliona
Sve u svemu, ostavljao si ti ovde i bolje linkove