Dobrodošli > Obaveštenja

Zen izložba uskoro u Botaničkoj bašti

(1/1)

Aparigraha:

BEOGRAD - U Botaničkoj bašti "Jevremovac", od 13. do 23. maja, biće organizovana "Zen izložba", na kojoj će posetioci moći da vide odabrane bonsai biljke, zen bašte i selekciju čajeva i čajnog pribora, najavili su danas organizatori.
Reč "zen" znači meditacija, a izložbu organizuju Bonsai udruženje Beograd, agencija "Zen majstor" i prodavnica čajeva "Small Tree" sa idejom da na jednom mestu predstave sadržaje vezane sa opuštanje.
Članovi Bonsai udruženja održaće tokom izložbe dve radionice na temu umetnosti rada sa bonsaijem, a predstavnici agencije "Zen majstor", koja se bavi izradom zen bašti od prirodnih materijala, uputiće sve zainteresovane posetioce u tajne njihovog uređivanja.
Zen bašta (sobna verzija mesta za meditaciju) je obično dimenzija 30x15x5 centimetara i sastoji se od pravougaone drvene osnove u koju se stavlja pesak, a ukrašava se kamenjem i školjkama.
Za opuštanje preporučuje se da se svakog dana odvoji najmanje 15 minuta za "uređivanje zen bašte" drvenim grabuljicama, kojima se prelazi preko peska i prave "talasi".
Prodavnica "Small Tree" predstaviće u Botaničkoj bašti postavku čajeva i čajnog pribora, a biće izložen i nakit i brojanice inspirisane Japanom. Posetioci će moći da vide i drvo limuna koje je u pripremi da postane bonsai.
"Zen izložba" biće otvorena svakog dana, od 9 do 19 časova, a cena ulaznice iznosi 150 dinara.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/kultura/glas-javnosti-02-05-2011/zen-izlozba-uskoro-u-botanickoj-basti

Drukpa Kunley:
Auh, šta sam propustio. Kakva neobaveštenost!

Jel posetio neko ovu izložbu i kakvi su utisci? :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju