Budizam > Zajedničke teme

Vesti sa raznih strana

(1/14) > >>

Sati:
I Kinezi imaju svoj Gvantanamo, ali za budističke monahe  :tuga

http://www.buddhistchannel.tv/index.php?id=70%2C10232%2C0%2C0%2C1%2C0

Drukpa Kunley:
UŽAS!

Smrt perverznoj crvenoj ateističkoj religiji - ideologiji!

FREE TIBET!!!

Aparigraha:
Crveni su izgleda uvek mrzeli budiste, jer su im susta suprotnost.

panonac:
Prosle nedelje sam proveo nekoliko lepih dana u Pragu. Kada sam 1978. dobio pasos (posle odsuzene JNA) prvo sam otisao u Prag. Godinama sam zeleo da ga vidim. Naravno da sm bio odusevljen. Sada sam se pitao kako cu ga doziveti posle toliko godina i toliko drugih stvari koje su se desile u medjuvremenu. Ali sve je bilo isto. Lepota je uvek ista. Bez obzira na velike guzve, ocigledne znake globalizacije i uniformizacije, neke vrste evrototalitarizma.
Imao sam lepu priliku da prvog dana boravka budem na zajednickoj meditaciji koju theravada drustvo Prijatelji dhamme (http://dhamma.wz.cz/index.htm) organizuje u Lotus centru. To je zajednicki centar za sve budiste u Pragu a koriste ga i neka grupe koje praktikuju jogu. Zapravo je malo preuredjen stan u samom centru Starog grada u ulici odmah pored Tinske crkve, na trgu gde je i cuveni sat na Staroj vecnici. (adresa je ul. Dlouhá 2, 4. sprat, Praha 1 a web stranica: http://www.centrumlotus.cz/). Nije bila bas neka guzva, cetvoro domacih i ja i jos jedan staranac. Bilo je kratko recitovanje na paliju i ceskom na pocetku, 45 min meditacije i mali razgovor na kraju. Bilo mi je prijatno mada mi se meditacija otegla (posle celonocne voznje autobusom i poludnevne setnje po Bratislavi ). Posto je Prag postao popularna destinacija za turiste iz Srbije preporucujem posetu Lotos centru kao jedan lep momenat za opustanje, pored flekovskog cernog 13% u najstarijoj pivnici i pivovari "U Fleku" iz 1488 godine.
  :pivo


Centar LotusSoba za meditacijeStarogradski trg

Sati:
Hvala Panonac za utiske.
Ja sam Prag posetio takođe u stara komunistička vremena i ostale su mi bile neke neprijatne uspomene kad te policajac zaustavi na putu bez razloga, samo da bi iskamčio neko mito za sebe.
A onda sam ponovo bio negde 2005-6 i tada je to bila već sasvim druga slika. Mnogo lepše uspomene  :to

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju