Budizam > Zajedničke teme

Budizam i astrologija

<< < (4/4)

JovanDamaskin:
Pa sad, meditacija odgovara onima koji imaju odgovarajuci temperament za nju iliti softver da je podrzi. ;))

Jednom sam cuo misljenje jednog astrologa koji je rekao da religije sluze tome da unaprede postojece stanje stvari, a astrologija da ga konstatuje.

Fazlija:
Ne znam, ceka se Jovanov pravorijek, pa onda odlucujemo idemo li u zvijezde ili ostajmo kod Buddhe. Do tada zmiri i sjedi dalje  :to

Fazlija:

--- Citat: JovanDamaskin  Novembar 20, 2015, 12:57:50 ---Jednom sam cuo misljenje jednog astrologa koji je rekao da religije sluze tome da unaprede postojece stanje stvari, a astrologija da ga konstatuje.
--- Kraj citata ---


Onda smo rijesili problem... mi smo za unapredjenje sadasnjeg stanja, jer smo konstatovali probleme i bez astrologije. Dakle, nastavljamo sjedenje, a zvijezde neka slobodno prolijecu iznad glava!

JovanDamaskin:
Samo sto su ti problemi emotivne prirode, ne moze im se prici misaonim putem. :)

Podsvest je neka vrsta anti-svesti, ne sastoji se iz razmisljanja iako se kroz njega manifestuje...

Religija koja govori jezikom emocija je hriscanstvo, i u tome je tajna njegovog istorijskog uspeha. Nisu li slucajno upravo astrolozi docekali Hrista kao spasitelja sveta. U tom smislu moze se reci da je astrologija komplementarna sa hriscanstvom iako savremeni duhovnici to ne zele da priznaju.

Fazlija:
Krscani su se ocito onda nešto povampirili, kada više ne priznaju astrologiju.  :djavo:


Međutim, kako se tu budizam uklapa? Mi ti po cijeli dan gledamo u vrh nosa i pratimo udisaje i izdisaje. Kakve koristi mi ondak imamo od zvijezda i emocija?!


 :joga:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju