shvacam tvoje vidjenje mindfulness, ali da prvo odgovorim unicusu
@unicus krivo si me razumio, zapravo, vjerovatno sam se ja krivo izrazia ako sam ja neshvacen.
moj veliki problem je ljenost, tj ne toliko ljenost koliko kad treba sjest i napravit nesto vazno, ja cu prvo otic radit manje vazne ali takodjer vazne stvari, izbjegavajuci radit nesto sta bi trebao u tom momentu.
koliko god vam zvucalo astetski ili bolno, volio bi da probate nakon tuširanja proliti vjedro vode preko glave barem dva puta i da promatrate situaciju koja usljedi.
ne gledajte to kao forsiranje sebe, ne gledajte to kao udovoljavanje zelji, gledajte to samo gledajuci to i oznacite to kao pre ekstremno ili pre ovako ili pre onako ali probajte prvo.
ja nemogu imat prosvjetljenje kao cilj kada neznam kako prosvjetljenje izgleda. ja samo zelim uvesti lagano jednu naviku ustajanja / tusiranja / dorucka / meditacije iako eto ovo zadnje (a najvaznije je) nisam napravio jutros jer sam nasao par isprika tipa stan mi je pun ljudi :/
jasno mi je da izgleda extremno, ali ja sam se tusirao i hladnom vodom prije nego sta sam dosao u svoj prvi kontakt s budizmom. slazem se, forsiranje je tjela.
ali kada odes u wc pod tus, nabijes vodu na vruce, istusiras se dok ti tijelo ne bude crveno (pitao sam okolo, ljudi se tusiraju dok im prsa ne pocrvene neki), kao sve je ugodno i toplo, izadjes iz wc-a nalozis vatru ili upalis klimu, ides vanka toplo se obuces. ja ovo ne vidim kao dobro, tijelu je hladno, naviklo se na toplinu. dodjes u nekog doma, klima gori na 30 stupnjeva, ljeti je klima na 15 a bila bi i na 5 da je moguce stavit. ako sam ja jedan ekstrem, ovo bi bio drugi ekstrem, a izmedju ova dva bi izabrao moj radje.
iako imam poznanika jos iz osnovne skole koji nije upucen u budizam uopce, ne zanima ga to, on je vise fokusiran sa svojim tjelom na probijanje tih nekih kako ih on naziva mentalnih barijera sta je moguce a sta ne napraviti. imao je ceste upale uha i sinusa, sada se kupa u rijeci i govori kako mu to nije dovoljni izazov, upalu nije imao zadnje 2 godine.
sve ovo je jako nebitno u sustini ali mislim da je ovo ona situacija di svi gledamo sadasnjst kroz osobne naocale, koje su zamagljene osobnim misljenjima o nekoj situaciji. ja se necu prosvjetlit ovim, niti biti bolja osoba, naprednija, izdrzljivija, imunija na bolesti itd itd. taj me dio ne zanima. zanima me samo onaj dio kad otvorim oci a mozak kaze "Daj covice 7 i 30 je di ces se dignit, ostani jos malo spavat vidi sta je lipo" a ja ljepo napravim sve suprotno od ljepog i divnog.