Autor Tema: Odakle početi?  (Pročitano 6494 puta)

Sati

• Administrator
  • Član
  • Pol: Muškarac
Odg: Odakle početi?
« Odgovor #15 poslato: Januar 09, 2011, 20:56:46 »
Au što ste ti i Bodhisattva Fazlija konzervativni, ništa ne bi menjali  :zeleni:
Vidi se zatucani theravadisti, teška reakcija :smeh

Ma ne pipam ništa narednih 10 godina  :kez:

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #16 poslato: Januar 12, 2011, 17:53:20 »
Preporuka za pocetnike (sem gore pomenutog sajta :bravo: , na prvom mestu) : "Budistička misao: prema izvornim i najstarijim tekstovima", Siniša Stojanović, Beograd, Beletra, 1990 (Novi Sad, Prosveta).
Ne, gospodine! Nisam prosvetljen. Ali sam prilično eliminisan! (Ananda Mangala Mahanayakathera)
ekaggata jit

Ex01

• Punopravni član
« Odgovor #17 poslato: Januar 23, 2011, 21:57:04 »
Pozdrav, evo da pohvalim sajt i da se predstavim kao novi gost na ovom forumu. Site je bogat, i apsolutno jednostavno pregledan. Fazlija me prosljedio vamo nakon sta san odlucio njemu mailat par pitanja. Pod sub-linkom uvod se moze pronaci dosta zanimljivih tekstova i dosta uputa za meditaciju.
Iako moram priznat da me u pocetku to sve malo "preplavilo" jer san sve moguce procitat zelia. =)

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #18 poslato: Januar 23, 2011, 22:04:36 »
Dobro ti nama došao. Poslušao si Fazliju i vidiš kako si dobro prošao  :zeleni:

Polako, ne žuri, ima tu za čitanje mnogo stvari. Kao kad jedeš. Ne preteruj sa dnevnim dozama :)

unicus

• Punopravni član
« Odgovor #19 poslato: Februar 15, 2011, 14:20:37 »
Eto i mene da nešto napišem. Recimo da godinama proučavam budizam iz raznih izvora.. No, vjerovali ili ne, tek na ovome YU-budizmu sam nekako dobio cjelokupnu sliku ove savršene nauke, da to tako nazovem. Ustvari sam tek na ovim stranicama "shvatio" da mi je theravada najbliža i slobodno ću reći jedina koju mogu potpuno prihvatiti. Da ne pokušavam objasniti što ne mogu objesniti-samo ću napisati TO JE TO! Ovdje sam pročitao uputstvo kako ne treba samo tako vjerovati, već se treba uvjeriti da je nešto takvo kako jest..i zatim to slijediti. Tko je imao priliku bilo kada i bilo gdje zainteresirati se za budizam, a da je sa ovog govornog područja, prije ili kasnije doći će do ovih internetskih stranica.. i naravno ostati ovdje.. Iz iskustva potvrđujem da nema potrebe baš ništa mijenjati..baš ništa. Svaki početnik ima vrlo pregledno i jasno područje pred sobom i treba samo proučavati i vježbati za početak. Kasnije možda dođe do nekakvog zaključka da bi trebao na neki način možda aktivnije sudjelovati..kasnije, kada znanje počne puštati korjen u tom početniku.. meni je na ovim stranicama od prvog klika bilo baš sve jasno..kuda krenuti..našao sam odgovor u trenu ako bi me nešto posebno zanimalo.. i tako.. sada me neki konkretan odgovor i ne zanima..prepustim se i čitam..veliki je to trud onih koji su stvorili sve ovo.. hvala u ume svih početnika i mene...

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #20 poslato: Februar 15, 2011, 22:13:29 »
E sad si skinuo breme brige i odgovornosti sa autora, da ne moraju lupati glavu jel zapetljano ili nije. Bukmarkujem ovaj tvoj odgovor i čim se neko bude žalio, recimo traži pare natrag i to, odmah šaljem link.
Sve imamo napismeno  :ok