2. Put svesnosti
MN 10. Satipaṭṭhāna sutta: Govor o temeljima sabranosti
Dakle, tu smo sada... Super
Moram priznati da mi je ovaj dio kljucni. nekako pogadja moj senzibilitet u vezi buddhizma i opcenito du'ovnosti
MN 22. Alagaddūpama sutta: Poređenje sa zmijom
Moram priznati da sam primjetio da ova sutta jos nije prevedena na web stranici, i kako sam se zanosio pustim planovima o tome kako cu ovu suttu prepisati iz one Demetrine knjige Buddhine besjede... i kako ce to biti moj doprinos... i kako... jos stosta...
ali nista od toga nisam stigao napraviti
Nastaviće se... (nadajmo se)
Kuku lele... Koja bi to antologija buddhistickih tekstova bila. To niti cika Velja nikada tako sustavno nije napravio?! Stvarno bi bilo steta da s tim radom negdje ne doktoriras. Jesi li razmisljao kada se vec svime ovim bavis da upises nesto na kakvoj orijentalistickoj, fililoskoj ili filozofskoj univerzi pa da lupis jednu 'vaku knjigu za doktorsku dizertaciju?
Ako se jednom za to odlucis, nemoj samo Srbe u nepismenosti i neukosti da drzis, nego napisi sve, ali bas sve palijske pojmove onako kako Panini, Patanjali, Buddha i Vuk Karadzic zapovijedaju. Da se knjiga moze mjeriti sa svjetskim standardima pisanja i citanja palija, samskrta i ostalih istocnjackih klasicnih jezika...