Autor Tema: Da se prebrojimo :)  (Pročitano 428503 puta)

kondanja

• Član
Odg: Da se prebrojimo :)
« Odgovor #1065 poslato: Jun 06, 2011, 22:36:31 »

PRIJAVA NA POSAO
(obavezno poništiti/reducirati/sažeti kao poštansku marku)

III, 33: pratibhadva sarvam.

Ili će se sve [te izuzetne moći pojaviti kao posledica] »iluminacije« (pratibha).

(Patanjđali, Izreke o jogi, prev. Z. Zec)
 :andjali

Plemeniti hvali ubijanje bijesa - sa njegovim slatkim vrhom i otrovnim korijenom - jer ubivši ga u sebi kajanja nemamo. (Sn 1.71)

Fazlija

• Član
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1066 poslato: Jun 06, 2011, 23:00:01 »
Dodjavola i sumska tradicija, i tantricka i buddhisticka, i bilo koja... vec sam treceg krpelja izvadio danas. Tko me naputi sa sjedim i meditiram u sumi... Trebao sam se namazati prahom od spaljenih ljudskih kostiju ko' Aghora, ili sezamovim uljem ko' kakav pristojan shaivisticki ili vedantinski yogin, ili Autanom kao obican turist... Odoh se sada zavaliti u kadu vruce vode, sa solima za kupanje i mirisnim uljima na bazi buhacha... Nisu nizinske tople i vlazne sume za mene. Nista bez cistih planina sibanih hladnim vjetrovima. Nisu badava Mahasiddhe isle u Himalaye...

Fazlija

• Član
« Odgovor #1067 poslato: Jun 06, 2011, 23:48:44 »
Sada sam se namazao sezamovim uljem s etericnim uljima ko' turski pelivan. Jos sam 2 nasao. Ukupno 5 danas. Mora da sam uletio u sumu gdje ih je navala. Toliko su sitni da ih jedva vidis. Najbolje ih osjetis na dodir. Treba se obilato namazati ulje, svaki milimetar koze i kose (vlasista) i istraziti svaku kvrzicu. Gdje ujede naraste mala oteklina koja ne boli, niti svrbi, pa cesto slici na prist sa malom crnom glavicom. Ta glavica je cesto sitni krpelj. Od ulja se otpustaju, ali treba ga iscupati (odlucno). Zato treba istraziti svaku krasticu, pristic, kvrzicu. provjeriti jel' krastica, sitni biljeg ili krpelj. Nakon toga namakanje u vrucoj vodi sto duze i trljanje tog ulja sa sebe... uzas jedan. Izbjegavajte sume u kojima se ovako osvjedocite da je navala krpelja. Naravno, kada ga nadjete, bez zaljenja i mrznje i sa sigurnoscu da je Buddhina svijest u svemu sto postoji - cak! Zgnjecite svojeg rodjenog neprijatelja cija je dharma da vam pije krv i podarite mu mogucnost da napusti taj niski oblik postojanja... :andjali

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #1068 poslato: Jun 07, 2011, 06:36:12 »
Nema koristi od ubijanja krpelja jer im brojnost raste sve vise i ovako i onako :zeleni: Ja ih samo povucem i bacim nazad u travu, odakle su i dosli :kez: Isto tako cistim i mace.
Mene redovno, ali kao po komandi, pronadje ili roj pcela ili pokoji strsljen  :zviz: :medit   :dsmeh Ne moz cojek ni da se osami  :mislilac :dsmeh
Ne, gospodine! Nisam prosvetljen. Ali sam prilično eliminisan! (Ananda Mangala Mahanayakathera)
ekaggata jit

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #1069 poslato: Jun 07, 2011, 09:23:22 »
Ne toročite, već na posao  :kez2:

:b
18. dan

:kez:

kondanja

• Član
« Odgovor #1070 poslato: Jun 07, 2011, 17:27:28 »

PRIJAVA NA POSAO

III, 34: hrdaye cittasamvit.
[Prodorom svesti] u srce [jogin dobija] uvid (samvit) u samu »s-vesnost« (citta).
Plemeniti hvali ubijanje bijesa - sa njegovim slatkim vrhom i otrovnim korijenom - jer ubivši ga u sebi kajanja nemamo. (Sn 1.71)

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #1071 poslato: Jun 08, 2011, 09:48:13 »

19. dan

:aha

Sejmyo

• Iskusni član
« Odgovor #1072 poslato: Jun 08, 2011, 14:44:01 »
 :bb
Veliko je pitanje života i smrti
Život brzo teče
Vrjeme nikog ne čeka
Budi se! Budi se!
Ne gubi ni moment!

kondanja

• Član
« Odgovor #1073 poslato: Jun 08, 2011, 16:34:22 »

PRIJAVA NA POSAO

III, 35: sattvapurušayoratyantasamkirnayoh pratyayavišešo bhogah pararthanya svarthasamyamatpurušajnanam

Prosto čulno iskustvo (bhoga) ne razdvaja značenjske poticaje (pratyaya) [koji bi, inače morali da se javljaju kao razdvojeni s obzirom na činjenicu potpune različitosti (asamkirna) energetske-supstancije-svesti (sattva) [s jedne strane] i transcendentalne subjektivnosti (puruša) [s druge]. U »spregnutosti svesti« (samyama) na opreku [između onoga što može da bude] »objekt-i-za-druge« (parartha) i [onoga što može da bude] »objekt-samoza-sebe« (svartha) - javiće se [tek konačna] spoznaja transcendentalne subjektivnosti (puruša).[/s][/s]

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #1074 poslato: Jun 09, 2011, 09:56:38 »

20. dan

jubilejčić  :kez2:

kondanja

• Član
« Odgovor #1075 poslato: Jun 09, 2011, 17:21:24 »

PRIJAVA NA POSAO

III, 36: tatah pratibhašravanavedanadaršasvada varta jayante.   

Iz ove će se [spoznaje »neposredno«] roditi i prosvetljenost (pratibha) i [natprirodne] mogućnosti čuvenja, dodira, viđenja, okusa i mirisa.

Fazlija

• Član
« Odgovor #1076 poslato: Jun 10, 2011, 00:06:13 »
Idem napraviti asane, jel' se i to broji...  :ces Iz meditacije vise niti ne izlazim...  :smeh  Salim se naravno, toga nikada dosta  :ok

Maja

• Stariji član
  • **
« Odgovor #1077 poslato: Jun 10, 2011, 11:36:57 »

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #1078 poslato: Jun 10, 2011, 13:58:31 »
Ma daj šta daš, sve se broji. I sklekovi  :kez2:

21. dan

:love

kondanja

• Član
« Odgovor #1079 poslato: Jun 10, 2011, 20:55:24 »
PRIJAVA NA POSAO

III, 37: te samadhavupasarga vyutthane siddhayah.

Ove [moći koje se] za običnu svest [smatraju] izuzetnim usavršenostima (siddhi) - za [potpunu] duševnu usredsređenost (samadhi) su samo ometajući dodaci (upasarga).