Slazem se s prethodnim. Dok god ti kod nekoga radis, pa izmedju svega ostalog razvazas ili prodajes pice, to je u redu i prihvatljivo. Pogotovo kao privremen ljetni posao. Nemoj otvarati vlastitu gostionicu. A ako i otvoris, budi mastovit pa ponudi gostime neki sadrzaj koji ih manje navodi na pusenje i pice. Npr. slasticarna, pizzeria, etno restoran s domacim jelima u kojem ne nudis samo i jedino alkoholna pica, nego sirok raspon ponude. Pice samo po sebi nije problem. Meni bi bio problem proizvoditi alkohol, pogotovo neki nize kvalitete i jeftiniji za koji znam da ce ga kupovati samo da se obliju. Ali ako u restoranu imas skupi konjak ili kvalitetno vino kojeg boca kosta 100 EUR... vidio sam jednom i bocu konjaka koja je kostala 40.000 EUR... za to mozes biti siguran da ce ga gosti uzimati u medicinski preporucenim kolicinama. Kao sto ayurveda kaze... alkohol je lijek, uzima se cajnom zlicom, a ne casom...
Tako da gostiona u kojoj je 98% ponude jefitni alkohol je svakako nesto sto potice druge da se truju. Ali restoran u kojem 10% ponude sacinjavaju kvalitetna alkoholna pica meni se ne cini nesto moralno upitnim. Meni bi vise bilo neprihvatljivo narucivati meso za kuhinju takvog restorana. Na koncu kako god okrenes, slasticarna je najbolje rjesenje. Svojedobno je u Splitu radila jedna mala slasticarna koju su vodili buddhisti Nove kadampe, ali je propalo... Navodno je bilo lijepo mjesto, cesto i s du'ovnim predavanjima, manjim koncertima. Hm...
valjda nije bilo dovoljno prifinjenih gostiju za takav poslovni poduhvat???