Autor Tema: Slobodna tema  (Pročitano 17415 puta)

Fazlija

• Član
  • Pol: Muškarac
Odg: Slobodna tema
« Odgovor #15 poslato: Mart 21, 2010, 15:00:00 »
Sto mislite o Malom Buddhi, djecaku koji u Nepalu svojim duhovnim primjerom nadahnjuje mnoge buddhiste:

Speech of 'Buddha Boy' in Nepali

Fazlija

• Član
« Odgovor #16 poslato: Mart 21, 2010, 15:01:33 »
Vidim da se ovde dosta radi i na vikipediji i da ima velika količina materijala, pa mi je palo na pamet da vam skrenem pažnju na sledeći addon za Firefox (ukoliko koristite taj browser) po imenu Lazarus:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6984
Ovaj addon pamti sav tekst koji kucate unutar Firefox-a (bilo na forumima, bilo na vikipediji), i ukoliko se desi da dođe do nekakvog "kraha" (nestane struje, pukne internet, zamrzne windows) može da povrati sve informacije. Dakle, ukoliko ste ikada izgubili tekst koji ste dugo u mukotrpno kucali - ovaj addon bi vam bio od koristi.

Sati

• Administrator
  • Član
« Odgovor #17 poslato: Mart 21, 2010, 15:02:40 »
instalirano. hvala ti   :bravo:

unicus

• Punopravni član
« Odgovor #18 poslato: Jun 28, 2010, 14:45:02 »
Vezano uz gore spomenutog Malog Budu, mislim da se tako ponaša zbog pozitivne kamme iz prošlih života. Od kuda inače ovakva meditativna potreba i zadubljenost kod tako mladog bića? Mogao ga je netko i naučiti ovim tehnikama pa se djetetu dopalo. No...moje je mišljenje da je ipak nešto od "ranije" u igri.. Usput, ima li nekih novosti o njemu?  :cvet

uneasy

• Novi član
  • *
« Odgovor #19 poslato: Jun 28, 2010, 20:42:33 »
Sjedeći mirno ništa ne čineći proljeće dolazi i trava raste....

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #20 poslato: Avgust 19, 2010, 19:55:35 »
Ne, gospodine! Nisam prosvetljen. Ali sam prilično eliminisan! (Ananda Mangala Mahanayakathera)
ekaggata jit

fortytwo

• Punopravni član
  • paper is the new internet
« Odgovor #21 poslato: Avgust 19, 2010, 21:07:50 »
Ako ste gledali ovaj dokumentarac, možda ste primetili kako pojedini stručnjaci zapravo konstatuju: "ako za nešto nemam objašnjenja, to je nemoguće". Dogma je čudo...
Death is as close as our breath. - Ajahn Chah

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #22 poslato: Avgust 20, 2010, 23:15:49 »
Zapadnjaci su uzaludno ubedjeni u to da znaju sve... 
Ne, gospodine! Nisam prosvetljen. Ali sam prilično eliminisan! (Ananda Mangala Mahanayakathera)
ekaggata jit

Fazlija

• Član
« Odgovor #23 poslato: Decembar 16, 2010, 22:04:05 »
Nadjoh jednu smijesnu pricu. :bravo:  Jednom je jedan kralj u davnoj proslosti imao dvorsku ludu koji je bio jako, jako dovitljiv, i uvijek bi na neki nacin nadmudrio kralja i kralj je jako puno profitirao od njegovih savjeta koji su nakad dolazili kroz salu nekad kroz igru. I njegova je duznost ustvari bila da ukaze kralju na njegove greske, nedostake sto nitko drugi nije smio niti se usudio da mu kaze. Ime te dvorke lude je Gopalban i u Indiji postoje mnoge price o njemu, koji je na vrlo vjeste nacine ukazivao kralju na njegove nedostatke. Ali jednom, kralj se uvrijedio. Rekao je sad si stvarno pretjerao sad cemo te ubiti ... Ali ispunit cu ti zadnju zelju. Mozes odabrati nacin na koji ces umrijeti. Dajem ti 3 dana, smisli nesto i onda je Gopalban razmisljao. Gopalban je bio jako specijalna osoba, bio je neustrasiv i nicega se nije bojao. Razmisljao je 3 dana i kad je kralj dosao i pitao ga da li je izabrao nacin na koji ce umrijeti on je rekao - jesam - od starosti.  :dsmeh I kralj je puknuo od smijeha, poceo se smijati i pustio ga.  :smeh Ti ne zasluzujes da umres, ti si pre pametan. :bye

Fazlija

• Član
« Odgovor #24 poslato: Januar 01, 2011, 14:36:32 »
Kalmikija, nasa mala autonomna buddhisticka republika u Rusiji, cini se da je uspostavila sluzbene odnose sa Svemirskom federacijom na najvisoj razini:

http://www.net.hr/planet-x/page/2010/12/30/0659006.html

Fazlija

• Član
« Odgovor #25 poslato: Januar 02, 2011, 01:17:32 »
Karmapa pozvao sljedbenike mahayane i vajrayane da obavezno postanu vegetarijanci:  :bravo:
http://www.shabkar.org/download/pdf/Talk_on_Vegetarianism.pdf

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #26 poslato: Februar 03, 2011, 14:31:26 »
Potpisite Petinu peticiju saosecanja za okoncanje vivisekcije nad zivotinjama. Pogledajte i dati video. Hvala u ime onih koji pate u laboratorijama.

http://action.peta.org.uk/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=5&ea.campaign.id=1853
ekaggata jit

Ex01

• Punopravni član
« Odgovor #27 poslato: Februar 03, 2011, 18:13:08 »
Potpisite Petinu peticiju saosecanja za okoncanje vivisekcije nad zivotinjama. Pogledajte i dati video. Hvala u ime onih koji pate u laboratorijama.

http://action.peta.org.uk/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=5&ea.campaign.id=1853

dosta mi je ljudi vec i ranije slalo ovaj link

http://www.petakillsanimals.com/

nije mi cilj vrjeđat ili napadat necja uvjerenja, cisto je dobro cut price iz vise razlicitih kuteva

Aparigraha

• Iskusni član
« Odgovor #28 poslato: Februar 03, 2011, 18:41:16 »
Slazem se. Nisam fanatik, samo se osecam odgovornom da posaljem link koji mi je stigao na imejl. Hvala za link.
ekaggata jit

Ex01

• Punopravni član
« Odgovor #29 poslato: Februar 03, 2011, 19:41:12 »
Ma cini mi se da je u svim tim organizacijama ista stvar. Pocmu plemenito i ogranizirano jer je grupa ljudi di se zna koga se slusa. Al nekako od tu sve ide nizbrdo vjerovatno jer se zaboravi cilj a pocme se gledat sta drugi rade, na koju netko nogu ustaje ujutro.
Inace su mi poprilicno nasilni sa npr ispadima gdje kantom piture idu na krzno koje je skupocjeno.

Ne jer je krzno, nego jer kad zavrsi u zatvoru a ta gospodja podigne tuzbu protiv njega onda PETA spasava situaciju novcem kojeg doniraju raznorazni ljudi. E sad. Di povuci granicu. Kanta boje na krzno od 12 tisuca kuna ili 12 tisuca kuna za unaprijedenje lokalne zajednice o skrbi o zivotinjama.
Ili neznam, dizanje svjesti ljudi o gradskom zivotu kucnih ljubimaca