Izvinjavam se ako pravim preveliki off topic, ali imam jedno pitanje, ustvari imam ih vise, ali za sada me zanima samo jedan odgovor, pa sam mislio da postavim pitanje u ovoj temi, ako smatrate to za problem premestite pitanje gde mislite da je celoshodnije.
Elem, desava li se ikad vama, prilikom meditacije, da vam se mozak pobuni(da se tako izrazim) i ne dozvoljava vam da dodirujete neko pitanje u vasem zivotu za koje mislite da imate problem?
Recimo, ja cesto krenem da meditiram prije ucenja, jer me to mnogo opusti, pomaze mi da se koncentrisem, prelazim veci broj stranica itd...I sada mozak, prirodno,namjerno zeli da bjezi od ucenja, pa prilikom meditacije, desava se da mi stalo izbacuje neki problem, koji je neprestano prisutan, bez obzira na moje pokusaje skretanja paznje, problem mi( da se tako izrazim) ne da mira, a nejsmesnije je kada ja udjem i pokusam svesno da resim problem , mozak mi ne dozvoljava, kao da se malo sam pomera od sebe. Imaginarno, desava mi se da zamislim kao neki kvadrat, gde postoji loptica, i sada kada se naidje na taj problem, kutija se malo zatrese, loptica se prodrma i vrati na svoje mesto.
To mi se desava ponekad, skoro uvek kada meditiram, a kako bas i nisam redovan, u smislu da imam predvidjeno vreme za to, taj problem je veoma ucestal.