evo danas pola sata, pa 15min hodajuce meditacije pa jos 15minuta meditacije ali nikako da se usredotocim na dah duze od 3-4 puta za redom. odu misli na 100 razlicitih strana, i to nista vazne teme nego s jedne gluposti skacu na drugu a kad pocmem to promatrat - stane.
nema ono kao da imas malo dijete kraj sebe i ono sad tu ide ljevo desno pa baca ovo pa ono, pa stavi u usta nesto pa ode dalje a ti sve to gledas, jednostavno kad god primjetim djete ono nestane. onda ja opet na dah a klinjo opet pocme tulum radit nakon malo vremena.
dakle dhukku tvori 5 sastojaka, od kojih je jedan materija a u sferu materije spadaju i svi objekti uma (tj ideje i misli itd) e sad, to bi znacilo da i ovo trenutno sta tipkam nema ja u sebi vec je to ideja kojoj sam voljom dao..?
ma bune me neke stvari malo, npr pricaju nekad o odredjenim sposobnostima koje imaju prosvjeceni i medju njima je gledanje u daljinu tj nakon sta se prosvjetlio on je znao gdje su njegovi prijatelji askete, nije on "nabasao" na njih.
Mozda ulazim duboko u neku sferu ali 5 sastojaka dhukke koji tvore dhukku su osnova, a um me najvise buni jer eto skoncentrirat se nemogu ili npr kad moram vozit auto (naglasak na moram) na duge staze automatski mi se zjeva dok kad zelim negdje doc mogu prevalit 1000km u danu bez da se umorim. Ono, sve je to u glavi, ali ovde nailazim na neke probleme. Help?