Imaj na umu Vladimire da ja koristim rijeci koje su mi trenutno bliske i koje su tu radi boljeg razumjevanja necega. Npr ti znas da poslje svega toga (i teorije i prakse) dolazi jedno nistavilo, ja neznam. Ne zelim uzimat to kao cinjenicu dok sam ne dodjem do tog stanja jer mi u sustini tudja iskustva ne mogu pomoc.
istina je da rjetko ko moze nesto objektivno sagledat, ali npr jednu argumentiranu raspravu izmedju tebe i fazlije sigurno mogu objektivnije sagledat ja, nego da sam ja aktivno sudjelovao u raspravi
Ne dolazi posle toga nistavilo. Eto, cak i ako kazes da si razumeo, izgleda da nisi (nemoj me pogresno razumeti sto ti to kazem). Rekao sam da dolazi duhovna ispunjenost ili ostvarenost, kako god....rekao sam da dolazi zivot u sadasnjem momentu. A to je sve samo ne nistavilo. To je osecaj beskrajne srece i zadovoljstva, saosecanja i razumevanja za stvari kakve jesu. Nakon toga zivis zivot svestan svih uslovljenosti u toj sreci bez potrebe da se vezes za bilo sta. Ne kazem da si nakon toga distanciran od ega, distanciran od bola itd. Sve je isto kao i pre - ama bas nema nikakve razlike. I dalje dobijas neke spoznaje, stices iskustva, ucestvujes u svemu....ali unutar sebe vidis prolaznost svih tih iskustva i samo uzivas u njima bez da se vezes.
Ja ne vodim argumentovanu raspravu. Argumentovanu raspravu vodi Fazli i svi ostali. Argumenti pripadaju materijalnoj stvarnosti i njima se mogu sluziti da bih dokazao da je sva materija nestalna ili slicno....ali spoznaja apsolutne stvarnosti ili duhovnog ostvarenja, dolazi iz "srca". Za to ne postoje argumenti. To jedino mozes spoznati kada ostavis sve argumente, otvoris svoje "srce" i pustis se od svega onoga sto cini tvoj um....od svega onoga sto cini JA i MOJE. Sta ces spoznati, ne znam. Ono je u tebi. Zato i jesi sam sebi najbolji ucitelj a drugi mogu samo da upiru prstom. Medjutim, koliko god drugi upirali prstom, ti ces videti samo ono sto tvoj um moze prihvatiti.
Kada me je kojica pozvala da dodjem na forum (posto dugo vremena nisam pisao ovde) i okacim poziv za kurs, rekao sam da forum nije dobro mesto za razvijanje duhovnosti jer je forum mesto za raspravu, razmenu misljenja a kada je u pitanju razvoj duhovnosti, misljenje ne igra nikakvu ulogu. Misljenje dolazi iz uslovljenog uma, duhovnost iz "srca". Argumenti koji se iznose ovde pripadaju uglavnom dogmi koja ukazuje na stvarnost ali nije stvarnost - s tim da ako si vezan za nju, to ne mozes videti. Izgleda da sam tada bio upravu pa cu vas sve pozdraviti i pozeleti vam sve najbolje u daljem duhovnom razvoju.