Zanima me šta mislite o ovim stvarima, koliko su istinite i koliko uopšte vredi baviti se njima..? Izgradio sam neki stav razvijanja Svesnosti,prisutnosti(srednjem putu).. al nekako mi se stalno budi neki unutarnji glas koji bi da se bori za dobrobit čovečanstva, i kad kod se upetljam malo dublje u ove priče vežem se za njih i naravno neizostavna patnja se javlja .Vidim da su neki ovde aktivni u obim sverama života dok se drugi drže duhovnog puta,.
Možda dok praksu ne dovedem na neki veći nivo da ostavim ovo malo po strani, pa ću posle videti šta kako..
Stvari su vrlo utemeljene. Cini se da banda nesto stvarno prska iz aviona. No, to je tesko dokazati. Nema sumnje da farmaceutska industrija sve vise truje ljude itd. No te se stvari rjesvaju slucaj po slucaj. Niti oni ne donesu odjednom zakon o javnom trovanju i varanju ljudi. Gurnu prvo jedan stetan i opasan lijek, pa ako prodje onda jos 5 drugih itd. Isto tako se i bori priotiv njih, slucaj po slucaj. To je dug i strucan posao koji zahtjeva profesionalce, a ne mitingase.
S druge strane mi kao du'ovni ljudi imamo obavezu boriti se protiv drustvene nepravde. Ako vidimo da netko bije stare ljude, pljacka sirotinju, prodaje drogu djeci i sl. necemo samo na tome vjezbati paznju i promatrati sto u vezi toga osjecamo, koje nam se misli javljaju i koji osjeti u tijelu. Takvo ponasanje bi samo ohrabrilo te kriminalce. Zato ta banda kapitalisticka i siri kroz razne svoje pseudo-kulturne medije sliku o duhovnom covjeku kao nekome tko je iznad toga da se uplice u drustvena zbivanja. U kojima oni naravno kolo vode. Istina, pri tome im ljudi poput Dalai lame savrseno idu u prilog ako smijem primjetiti. Nije niti cudo da ga toliko pokazuju u medijima dok u isto vrijeme dogovaraju svoje prljave poslove s kineskim fasistima.
Dakle naprotiv, moralni ljudi se trebaju udruziti i boriti protiv drustvene nepravde. Ali ne bezveze i s emocijama. Nego strucno i organizirano. I onda u tome provoditi svoju du'ovnu praksu. Nema nam druge nego ko' sto bi reko' Krshna: ustaj, bori se, i kroz sve to provodi svoju du'ovnu praksu.